Monday, October 17

 

Požičanie auta v PT

Presnejšie v OPO, na letisku v Porte. Požičanie auta stojí viac ako v Španielsku, a to úplne plošne, či u nadnárodnej alebo lokálnej požičovne. Portugalci sú totiž pretekári, nadpriemerne zomierajú na diaľniciach a navyše sa tam kradne viac ako inde. Nechali sme sa presvedčiť tipom v Lonely Planet a preskúmali ponuku Autos Abroad. Ceny boli priateľské, najmä pár mesiacov dopredu a tak sme s rozhodli. Voucher potrebný na prevzatie auta prišiel od firmy Transhire Worldwide a miestna firma, čo nám auto odovzdávala sa volala Drive Car Rental. Trochu chaos, ale zvládli sme to v kľude. Transhire ako sprostredkovateľ zabezpečil prevod peňazí z našej kreditky, 9% hneď pri rezervácii a zvyšok týždeň pred prevzatím auta. Na mieste sme podpísali ako zábezpeku bianco šek, ktorý nám na konci vrátili. Auto sme odovzdali poriadne špinavé ale formálne v poriadku.
Zaujímavý bol úvod na letisku. Po prílete sme hľadali okienka autopožičovní. Nikde nič. Letisko v Porte nie je dokončené, sprevádzkované časti pôsobia skromne až sparťansky a keby sme si neboli istí, že tam niekde musia byť, skoro by sme si mysleli že požičovne nevedú. Šípky „Car Rental“ na orientačných tabuľách smerovali von z príletovej haly. Vonku kde nič tu nič, len stanovisko taxíkov a autobusová zastávka.
Najprv sme skúsili zistiť viac na informáciach. Celkom sme neporozumeli vysvetleniu, že máme isť ďalej do haly a tam je nejaký telefón ktorý treba zdvihnúť. Vyšli sme znovu von, tam si nás všimol odkladač vozíkov ako bezcielne blúdime a priateľsky zisťoval, čo potrebujeme. Pochopil a znovu lámanou angličtinou začal splietať niečo o telefóne. Začali sme tomu veriť a po chvíľke sme objavili zhluk telefónov, ako bývali u nás na poštách a nad každým bolo logo príslušnej požičovne, Budget, Hertz, Alamo... a bol tam aj Drive Car. Trochu neisto som zdvihla telefón, voucher v ruke. Na druhej strane to začalo samé od seba zvoniť a zdvihli to (ako inak) v našej požičovni. Po krátkom dohovore prišli pre nás mikrobusom.
Tak sme sa naučili zase raz niečo nové o telefónoch, ktoré treba zdvihnúť. Potom som sa od L dozvedela, že v Nemecku takto fungujú aj informačné kancelárie. Nájdete telefón, zdvihnete a dozviete sa.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?