Wednesday, February 15

 

Niečo na Valentína

Finty patria k životu. Používa sa široká škála od primitívnych bezohľadných metód až po vysoké manipulátorské umenie. Nikomu nie je príjemné byť „napáleným“, a tak na miere a forme záleží. Osobitnou kategóriou sú finty pomocou ktorých dostanete protihráča niekam, kde mu ani trochu nepáči, no a vy? Máte z toho radosť a cítite uspokojenie, ako ste ho skvele dostali :o)
Presne taký je Love calculator. Zvrátený, starý ale dobrý. Koluje v rôznych podobách mailom a na webe.

Apropo, Valentín. Dnes ma potešil článok na Neviditelnom psovi ktorý mi potvrdil čosi, čo som už pretým správne odtušila – že svätý Valentín nie je len „debilný americký zvyk“, ako sa zvykne tvrdiť. Údajne ide o starý anglický zvyk, ktorý do US priniesli prisťahovalci. Američania ho preslávili medializáciou a snahou na tom zarobiť. Nakoniec, prečo nie. Aspoň nám nadnárodné koncerny a ziskuchtiví obchodníci nedovolia zabudnúť na veci dôležité.Či sa tým necháte odradiť je len a len na Vás.
„Římská pověst zpodobňuje Valentýna jako římského kněze, který žil v době vlády Claudia II. Claudius velice rád bojoval a dobýval, ale jeho muži neradi vstupovali do armády, protože měli doma ženy a děti. Východisko z této situace viděl panovník zákazem sňatků. A právě kněz Valentýn nedbal jeho zákazu a dál oddával zamilované páry. Za to byl uvězněn a odsouzen k smrti. Za jeho pobytu ve vězení za ním chodili mladí lidé, kterým a házeli mu květy a psané dopisy do okna jeho cely. Podle tradice se ve vězení Valentýn zamiloval co dcery vrchního žalářníka a v den, kdy byl popraven, tedy 14. února 296, ji napsal dopis zakončený slovy „ S láskou Tvůj Valentýn “. A právě od této doby si zamilovaní po celém světě prokazují v tento den svoji lásku Valentýnkou, na počest svatého Valentýna, kněze, který za lásku položil svůj život.“

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?